Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége

A Szövetség létrehozásának gondolata 2011-ben fogalmazódott meg. 2011.10.07-én egy több szakmai területet érintő megbeszélésre került sor. A megbeszélés célja a magyarországi pincefalvakra építhető program életszerűsége véleményezése volt. A felvázolt programot jónak és megvalósítandónak ítélték a részt vevők. A megvalósításhoz, viszont egy szervezet felállítása szükségeltetett.

A szervezet létrehozásásra négy pincefalu 5 szervezete összefogott és 2012-ben megalakult a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége györkönyi székhellyel.

 

A szövetség célja

A pincefalvakban a gazdasági adottságok, történelmi hagyományok alapján kialakult népi építészeti és kulturális örökségek megőrzése, értékvédelme és bemutatása. Az adottságok legjobb módon történő felhasználásával a helyi értékek megerősítése, megtartása.

A pincefalvak hálózati együttműködésének kialakítása, a helyi termékek feldolgozása és helyben történő értékesítésének erősítésén keresztül a települések gazdasági erejének megerősítése, munkahelyteremtés, a vidék fejlesztése, pincefalvakat érintő túraútvonalak létrehozása és az erre épülő a „Kalandozások a magyarországi pincefalvakban” országos jelentőségű turisztikai programsorozat megszervezése

Várjuk a több száz éves borászati múlttal rendelkező pincefalvainkba azokat az érdeklődőket, akik szeretnek gyönyörű környezetben, helyi bortermelőkkel, társalgós-kvaterkázos hangulatban kellemes órákat eltölteni.

 

A szövetség tevékenysége

Az alakulás évében döntött a Szövetség új pincefalvak megkereséséről, programjaik összehangolásáról és honlap létrehozásáról. 2013-ban a Szövetség felkereste az Észak-magyarországi és a Tolna megyei pincefalvakat, melyek közül Cserépfalu civil szervezete csatlakozott. Több pincefalu jelezte csatlakozási szándékát, de helyi problémák miatt, illetve civil szervezet hiányában nem tudott még csatalakozni. 2013-ban a Szövetség monori, györkönyi és szövetségi fejlesztésekre adott be Leader pályázatot. A támogatási döntés 2014. márciusában várható. 2013-ban a Szövetség megkezdte az országos hálózat építés, az országos hálózat működés feltételeinek vizsgálatát (pl e-közgyűlés). Ez a feladat meghaladja a Szövetség jelenlegi (igen csekély) erőforrásait. A Szövetség ezen források megteremtésén dolgozik.

Minden segítséget szívesen fogadunk!

 

KAPCSOLAT

+36 20/3717273
info@pincefalvak.eu
facebook.com/mpvsz
www.pincefalvak.eu

Cím:
Györköny
Fő utca 53-55.

Adószám: 18290062-1-17
Bankszámla szám: 70600205-11114042

Kalandjaim

Bejelentkezés