Hepp Borház

Hajós

"Itt Hajóson mindenki ismeri a Hepp Borházat."

"Hepp János fiatalon tanulta a borkészítés fortélyait édesapjától. Mint oly sokan a Hajóson élő sváb családokban, a felmenők már réges régen foglalkoztak ezzel a mesterséggel. Borásznak lenni ugyanis mesterség, a borház 1954-ben született tulajdonosnál kevesen tudják ezt jobban.

A pincemester 18 évesen már saját maga készített első osztályú borokat, eleinte a családnak és a barátok számára, a megmaradó palackokat elajándékozta, olykor eladta.

A szépen rendben tartott, takaros présház és a borkészítés a munka mellett sokáig kikapcsolódásként szolgált.

Fennmaradtak a családi hagyományok, Hepp János ápolta a hajósi borkultúrát.

Egy véletlennek köszönhetően azonban úgy alakult, hogy többé már nemcsak kikapcsolódás, hanem hivatás és mesterség is lett borászkodásból. A régi kis présházát szerencsésen adta el egy német vendégnek, a pénzből a pincefalu főutcáján egy öreg pincét vásárolt.

Feleségével csinosították, átalakították az épületet, majd alkalmassá tették vendégek fogadására is. Mindez 1996-ban történt, azóta Hajóson mindenki ismeri a Hepp Borházat, akinek tulajdonosa hivatásos borász képesítést is szerzett.

A családi hagyományokat természetesen Hepp János is tovább viszi, felesége mellett, lánya is kiveszi a részét a munkából, közösen alakították gazdálkodássá apró területüket.

A bortermeléshez szükséges szőlő a pincefalu kiváló adottságú gyönyörű löszföldjén nő. Hét ültetvényen 13 féle szőlőt gondoz a család, egész évben lelkiismeretes, kitartó munkával. A présházból, a löszfalba épített hangulatos pincéből és a tetőtéri szállásból álló épület mindenkit nagy szeretettel vár.

Reméljük, hogy egyszer eme kártya olvasója is megtapasztalja Hepp család vendégszeretetét, és megkóstolja kiváló borait. "

Kínálat: borkóstoló, étkezés, szállás, palackozott borok, téliesített présház, mosdó

KAPCSOLAT

6344 Hajós Pincefalu, Borbíró utca 29.
Telefon: 06-20-947-5785
Email: heppborhaz@t-online.hu
Facebook: https://www.facebook.com/heppborhaz
Honlap: http://www.hajos-heppborhaz.hu

 

Fotógaléria

Jelentkezz be!

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Ha egy pincefalu 3 Fogadóját meglátogatod, akkor strázsamesteri rangot érhetsz el!A regisztrált kalandorok száma: 49
A regisztrált kártyák száma: 714