Knehr Pince

Hajós

"Tőlünk még senki sem távozott éhesen, vagy ami még rosszabb lenne, szomjasan."

"Mint minden hajósi fiatal, magam is gyerekkorom óta jártam a családi szőlőnkbe, hogy segítsem szüleimet, hiszen Hajóson nincs olyan família, mely ne foglalkozna legalább egy parányi földdarabbal, rajta a legfinomabb alföldi bor alapanyagával.

Ez hagyomány, egyben rendkívül értékes örökség is. Ezt persze 9 évesen, kacsolás és kötözés közben még nem tudtam, csak annyit érzékeltem az egészből, hogy nem játszhatok eleget. Ahogy felnőttem, természetesen megtanultam becsülni és értékelni a földünket, ahova azóta is szeretek kijárni, ha valamiért nem jutok el a szőlősbe, elképesztő hiányérzet tör rám.

Talán csak egyetlen olyan hely van, ahol ennél is jobban érzem magam, ez pedig a több mint 1200 présházat számláló hajósi pincefalu egyik kicsiny házacskája.

A Hajósi úton található barátságos pincénkben egyszerre van jelen hagyományokból táplálkozó szakértelem és a fiatalos lendület. Ötvözzük a nagyszülőktől és szülőktől eltanult módszereket és a modern borkészítési technikát. Mindehhez társul a messze földön híres hajósi sváb vendégszeretet, büszkék vagyunk rá, hogy tőlünk még senki sem távozott éhesen, vagy ami még rosszabb lenne, szomjasan.

Magam és a családom nevében is mondhatom, őszintén reméljük, barátságos pincénk felkeltette az érdeklődését, és minél előbb vendégül láthatjuk egy jó pohár borra vagy egy egész estés kóstolóra.

Szeretnénk, ha megismerné Közép-Európa legnagyobb pincefaluját, aminek közepén a Knehr Pince várja. "

Kínálat: borkóstoló, étkezés, szállás, palackozott borok, téliesített présház, mosdó

KAPCSOLAT

6344 Hajós Pincefalu, Hajósi utca
Telefon: 06-70-455-57-64
Email: knehr.istvan@gmail.com

 

Fotógaléria

Jelentkezz be!

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Ha egy pincefalu 3 Fogadóját meglátogatod, akkor strázsamesteri rangot érhetsz el!A regisztrált kalandorok száma: 49
A regisztrált kártyák száma: 714