Schön Pince

Hajós

"Tizedik nemzedékként folytatom a szüleink hagyományát, amelyet én is tovább szeretnék adni."

"Apró borászatként, 25-30 hektoliter bort készítünk évente, de azt a legkiválóbb minőségben. Hordóink a 30 méteres alsópince boltozatlan löszíve alatt pihennek, télen és nyáron egyaránt kellemes klímában. Boraink minőségét Hajós és őseink hagyománya, valamint a fiatalos lendület házasítása garantálja.

Hajós az a hely, amit őseink a török pusztítások után újra felépítettek, és ahol kitartó munkájukkal hagyományt teremtettek. Egy olyan hagyományt, amely apáról fiúra száll, amióta az első lakók betették a lábukat erre a földre az 1700-as évek elején.

Azóta tízedik nemzedékként folytatom a szüleink hagyományát, amelyet én is tovább szeretnék adni. Amikor magam is belevágtam a borkészítésbe, arra törekedtem, hogy mindig valami apró újítással egészítsem ki a régi, jól bevált receptet. Ötvöztem a régit és az újat, így születtek meg az első saját boraim.

Fajtáink között megtalálható a kékfrankos és a cserszegi fűszeres, amelyek Hajós meghatározó borai közt szerepelnek. A 2013-as év új vendége a Hel’ó Kitti volt, egy üde kékfrankos rosébor. Nevét az engem mindenben támogató, gyönyörű feleségemről kapta. Másik büszkeségem a kövidinka, mely nagyapám kedvence volt, ezzel pedig örökbérletet váltott magának a hordóinkban. Deresnek hívják, ugyanis a jellemzően alacsony cukortartalma miatt gyakran a végsőkig kint fagyoskodik, így előfordul, hogy a szüret napjára megcsípi a reggeli dér.

Szolgáltatásaink:

- 3-6 mintás borkóstolók borkorcsolyával hangulatos környezetben
- bortúrák szervezése 2-10 borász bevonásával
- körbevezetés/útbaigazítás a varázslatos pincefaluban
- segítséget nyújtunk az elszállásolásban, hogy csak a csomagok lerakásával kelljen foglalkoznia "

Kínálat: borkóstoló, étkezés, szállás, palackozott borok, téliesített présház, mosdó

KAPCSOLAT

6344 Hajós Pincefalu, Présházutca 64.
Telefon: 06-70-325-1841
Email: schonpince@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/schonpince
Honlap: http://www.schonpince.weebly.com

 

Fotógaléria

Jelentkezz be!

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Ha egy pincefalu 3 Fogadóját meglátogatod, akkor strázsamesteri rangot érhetsz el!A regisztrált kalandorok száma: 49
A regisztrált kártyák száma: 714