Terbe Pince

Hajós

"A szülőről a gyermekre szálló mesterségben jól ötvöződik az ősök tapasztalata."

"A Terbe Pince 2013-ban váltott fiatalos lendületre. Hajóson található az egyik legegyedibb pincefalu. Az annak idején idetelepített sváb emberek kihasználták a természeti adottságokat és a szőlőtermesztés és a borkészítés kultúra alapjait lerakták. Szerencsére ez a hagyomány a mai napig is fenn maradt.

A mi kis pincénk is ezekra az alapokra épül. A szülőről a gyermekről szálló mesterségben jól ötvöződik az ősök tapasztalata a modernebb technológiával. A családi válallkozásban működtetett pincéhez tartozó munkákat szinte észrevétlenül tanultuk meg. Már kis gyermekként is gyakran mentünk a hobbi szőlőkbe, ami nekük, kicsiknek jó volt, mert együtt volt a család. A pincei munkálatokat ugyan már annak idején is előnyben részesítettük, mivel ott nem tűzött a nap és betévedt néha egy-egy látagató és sikerült néhány liter bort eladni.

Vendégek fogadásával már régóta foglalkozunk. A terbe pince 2013-ban azonban új, fiatal alapokra helyezkedett. A régebb óta meglévő néhány száz négyszögöl szőlőterületetet jelentősen kibővítette.

A főleg Kékfrankos és Zweigelt fajtákat Cabernet Franc-nal és Cserszegi fűszeressel egészítette ki. Boraink között már nem csak fehér- és vörösbor található. A 2013-ban először készített rosé és siller borunk nagy sikert hozott a vendégeink körében.

A présház utcán mindenképpen érdemes végig sétálni és főként betérni a présházakba. Ennek a sornak egyik jellegzetessége, hogy a padlásszintről közvetlen a szőlőterületre lehet jutni. Az itt kialakított lugasban sokkal jobban esik a bor kóstolása.

Szeretettel várjuk vendégeinket."

Kínálat: borkóstoló, étkezés, szállás, palackozott borok, téliesített présház, mosdó

KAPCSOLAT

6344 Hajós Présház u. 53.
Telefon: 06-20-94-25-910
Email:
Facebook: https://www.facebook.com/terbe.pince

 

Fotógaléria

Jelentkezz be!

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Ha egy pincefalu 3 Fogadóját meglátogatod, akkor strázsamesteri rangot érhetsz el!A regisztrált kalandorok száma: 49
A regisztrált kártyák száma: 714