Kónya Attila

Noszvaj

"Jó borhoz, jó alapanyag kell."

"A Kónya Család Noszvaj egyik legrégibb famíliája. Mint itt a legtöbben, őseink is alapvetően a földművelésből éltek. Lakóhelyünk adottságaiból fakadóan ez főképp a szőlő és gyümölcstermesztés volt. Ez a tradíció a hatvanas évektől úgy tűnt megszűnik, hisz az alkalmazotti lét mellett csak a ház körüli kiskertekre volt idő. A természet azonban előbb utóbb visszafoglalja azt, ami az övé, és ez nem csak a növényzetre igaz, hanem az emberi lélekre is. Szép példákat látva, és a meglévő családi pincénk adottságait kihasználva 2005-től elkezdtem a borkészítéssel, majd a vendégfogadással foglalkozni.

Jó borhoz, jó alapanyag kell, ezért folyamatosan fejlesztjük a művelésünk alatt álló szőlőterületeket, előtérbe helyezve az itt őshonos fajtákat.

Édesanyánk jóvoltából szépen rendezett veteményes kertünk van. Anyagilag ugyan már nem éri meg termeszteni, de a szabad levegőn végzett munka öröméért és azért a biztonságért hogy tudjuk, mi kerül a tányérunkba, érdemes vele foglalkozni.

Az itt termelt nönényeket használjuk falusi vendégasztal szolgáltatásunk ételeihez is.

Igényes környezetben, jó minőségű borokat és hangulatos programokat talál nálunk, aki megtisztel a látogatásával. Bekapcsolódunk, és aktívan részt veszünk a Noszvaj idegenforgalmi életébe. Azokon a napokon amikor rendezvények vannak a településünkön mindig nyitva tartjuk a pincét.

A boraink a falu határában lévő ültetvényeken termelt szőlőkből készülnek hagyományos technológiával, kádon erjesztve, hordóban ill. acéltartályban érlelve.

Vendégasztal szolgáltatásunkat saját kertünkben termelt alapanyagokra, saját tenyésztésű háziállatokra alapozzuk. Olyan ételeket kínálunk, amelyeket mi is szívesen fogyasztunk. Saját étkezésünknél is szem előtt tartjuk, hogy amit nem tudunk megtermelni, azt a környezetünkből szerezzük be. Szerencsére nem kell messze mennünk, mert a saját és a környező településeken mindent megtalálunk.

Jó borhoz jó zene illik, de egyenlőre csak külön igény szerint előzetes egyeztetés alapján szolgálhatunk élő zenével (népzene, hagyományos cigányzene, szórakoztató zene). "

Kínálat: borkóstoló, étkezés, szállás, palackozott borok, téliesített présház, mosdó

KAPCSOLAT

3325 Noszvaj, Kölcsey F. u 1.
Telefon: 06-30-313-8510
Email: konyati@ freemail.hu
Honlap: https://www.konyaborhaz.hu

 

Fotógaléria

Jelentkezz be!

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Ha egy pincefalu 3 Fogadóját meglátogatod, akkor strázsamesteri rangot érhetsz el!A regisztrált kalandorok száma: 49
A regisztrált kártyák száma: 714