Szabó Balázs Pincéje

Noszvaj

"Időnként még eszembe jutnak az idősebb pinceszomszédok tanácsai ."

"A szőlőterületek a környező dombokon-hegyeken találhatóak . A művelést és a borkészítés fortélyait szüleimtől tanultam,már nagyobbacska gyerekként kijártam,segítettem a szőlőben és a feldolgozásban,előállításban is. Akkor még pár soros területen gazdálkodtunk,de mára többszörösére nőtt a terület,amit még szeretnénk folyamatosan bővíteni. Időnként még eszembe jutnak az idősebb pinceszomszédok tanácsai akiknek sokat köszönhettem,de ma már sajnos nincsenek közöttünk.

2000-ben megnősültem,2001-ben történt az első nagy változás amikor is elindult, a már nem (szülői)családi, hanem saját borászati utam,amiben feleségem sokat segített.

Ekkortól kezdve számítjuk a pincészet „születését”.

Kis borászatként évi 60-70 hl bor található a pincénkben, változó borfajtákkal. Minden évben törekszem, hogy egy-két újfajta bor legyen a hordókban,a hagyományos tájjellegű fajták megtartása mellett. Ezen a vidéken jellemző fajta a kékfrankos,amiből ugyanúgy lehet egy üde rozét nyerni,mint testes vöröset. Házasítással pedig különleges vörösborok születhetnek. Azt mondják,az egri borvidék egyik legjobbjai közé a noszvaji leánykák tartoznak. Nálunk minden évben új leánykák kelnek életre,hol nektár illatú tüzes,hol lágy de mégis zamatos.

Minden évben többször megfordulunk borversenyeken. Helyben,a környéken és a testvértelepüléseken is-büszkén mondhatom-szép eredményeket érünk el.

A pincében a borkóstólás mellett, saját építésű kemencében sütést vállalunk.Lehetőség van bográcsozásra és szalonnasütésre is.Kisebb csoportoknak,társaságoknak bent 15-20 főig, ill. kint szintén 15-20 főig ülőhelyet tudunk biztosítani.

Egész évben színes rendezvények várják a Noszvajra és a pincénkbe látogatókat.

Noszvajon a faluközponttól 5 percnyi sétával elérhetőek vagyunk."

Kínálat: borkóstoló, étkezés, szállás, palackozott borok, téliesített présház, mosdó

KAPCSOLAT

3325 Noszvaj Jókai út 12 (Jókai úti pincesor)
Telefon: 06-30-490-0408
Email:
Facebook: https://www.facebook.com/szabovino?pnref=friends.search

 

Fotógaléria

Jelentkezz be!

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Ha egy pincefalu 3 Fogadóját meglátogatod, akkor strázsamesteri rangot érhetsz el!A regisztrált kalandorok száma: 49
A regisztrált kártyák száma: 714