Hollósy Pince

Nemesnádudvar

"Az idetelepülő svábok hozták a bor és a szőlő szeretetét. "

"A Hollósy Pince Hajós és Baja között helyezkedik el a Hajós-Bajai Borvidéken. Nemesnádudvaron közel 500 pince található, amelyek a falu körüli utcákban helyezkednek el. A lösztalajba vájt pincéket az 1820-as években idetelepülő svábok vájták ki és ők hozták a bor és a szőlő szeretetét.

A borkészítés mesterségét nagyapámtól és édesapámtól lestem el, már 5 évesen szorgosan segédkeztem a szőlőben. A préselésből is kivettem a részem, kis széken állva, hogy felérjem a prést.

Főbb fajtáink: Zöld veltelini, Rajnai rizling, Cserszegi fűszeres, Irsai Olivér, Jubileum ’75, Savignon blanc, Chardonnay, Ezerfürtű, Kunleány, Kékfrankos, Cabernet franc és savignon, Zweigelt.

A szőlőt fajtánként külön szüreteljük és dolgozzuk fel. Csak saját termelésű szőlőből készítjük borainkat, ami 1 ha-on terül el. Hagyományos és reduktív eljárással készítjük borainkat a szőlőfajta függvényében.

A pincém már az 1920-as évektől a család tulajdona, amit mindig szépítgetünk, újítgatunk. A lyukpince 20 méter hosszú, ideális 11-13 fokot biztosít borainknak.

Borkóstolás mellett lehetőség van bográcsos, tárcsalapos és tábortüzes sütésre főzésre is. "

Kínálat: borkóstoló, étkezés, szállás, palackozott borok, téliesített présház, mosdó

KAPCSOLAT

6345 Nemesnádudvar, Hunyadi u. 32.
Telefon: 06-20-541-85-50
Email: hollosy3@freemail.hu

 

Fotógaléria

Jelentkezz be!

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Ha egy pincefalu 3 Fogadóját meglátogatod, akkor strázsamesteri rangot érhetsz el!A regisztrált kalandorok száma: 49
A regisztrált kártyák száma: 714