PBT-Ritecz Pince

Pátyi Pincehegy

"A kezdeti lelkesedés mellett segített a szőlész és borász tapasztalat."

A Pátyi Borért Társaság a Páty melletti Mézeshegy és a Nagyhegy hétvégi házas területein megmaradt szórvány szőlőket műveli. Borait a Pátyi Pincehegy lábánál, a Torbágyi úton levő, majd 200 éves, római boltos kőpincében neveli.

Célunk a pátyi szőlőművelés és borkészítés fenntartása. Büszkék vagyunk, hogy mára nemcsak követőink vannak, de közülük már új szőlőt is telepítettek.

Az első idők a művelésre átvehető szőlőterületek felfedezésével kezdődtek. A tagok évek alatt, fő munkájuk mellett este és a hétvégeken szoktak bele a szőlő és pincemunkákba. Már az első év borai is mutatták, hogy szép szőlőből itt Pátyon is lehet szép bort készíteni.

Borainkat folyamatosan, nívós borversenyeken is megmérettetjük. Borvidéki arany- és ezüstérmeink vannak.

Hosszú útnak vagyunk az elején. Egy évszázadok alatt kialakult kultúra a történelem viharaiban gyorsan merül feledésbe. Amikor baráti társaságunk felvállalta az elvadult szórványok megújítását, a családok életét megváltoztató feladatot, tanulást vett a nyakába.

A kezdeti lelkesedés mellett segített a szőlész és borász tapasztalat, sőt egyik tagunk mára friss képzettséget is szerzett. A tudás lehetőség a jobbra, de felelősség is. Ennek a felelősségnek igyekszünk eleget tenni igényes borainkkal, boraink arcaként a pátyi pincéket bemutató címkéinkkel, községünk borkészítési hagyományainak megmutatásával.

Kínálat: borkóstoló, étkezés, szállás, palackozott borok, téliesített présház, mosdó

KAPCSOLAT

2071 Páty, Móricz Zs. u. 62.
Telefon: 06-30-999-7518
Email: ritjanos@t-online.hu
Facebook: https://www.facebook.com/patyiborert

 

Fotógaléria

Jelentkezz be!

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Ha egy pincefalu 3 Fogadóját meglátogatod, akkor strázsamesteri rangot érhetsz el!A regisztrált kalandorok száma: 48
A regisztrált kártyák száma: 714