Fogadók

Szeitz Zsolt

Pátyi Pincehegy

"A borkészítés szenvedélye nagyapámtól ered így természetes, hogy én is ráéreztem a bor jótékony hatására. A barátaim és jómagam örömére 14 éve készítek bort. Helyi és budakörnyéki borversenyeken a puszta részvételtől az aranyéremig sikerült helyezéseket elérnem."

Wein & Speiz Fogadó

Györköny

Egy pohár jó bor elfogyasztásához méltó környezet is szükséges, ezt a keretet a Györkönyi Pincehegy adja meg. Pincészetünk, fogadónk a modern, mégis falusias hangulatot ötvözi, s mindezt az őseinktől tanult sváb ételek teszik egésszé.

Száraz Sándor

Györköny

"Hagyományos régi kézműves módszerrel készítem a boraimat és tölgyfa hordó érlelem. A legidősebb hordóm 110 éves. A pincehegyet nagyon szeretem. Itt nőttem fel."

Hegyi Családi Pincészet

Császártöltés

"Pincénk a császártöltési pincesorok egyik legrégibb során a Vidám soron található. Pincészetünk kisebb csoportok, baráti társaságok számára nyújt lehetőséget kikapcsolódásra egy gyönyörű természetes környezetben. "

Takács Iván

Pátyi Pincehegy

"A nevem Takács Iván és 60 éves vagyok. Nős vagyok és két gyermekkel, két unokával büszkélkedhetek (7 éves kislány és 9 hónapos kisfiú). A borászattal kb. 15 éve foglalkozom. Etyeken van egy 3000 nm szőlőterületem. A borkészítés mellett a másik hobbim a labdarúgás, amit most, mint edző Etyeken űzöm. Jelenleg a Budakörnyéki Borkultúra Egyesület elnöke vagyok."

Vértes Vilmos

Pátyi Pincehegy

"A családi vállalkozás szőlőterülete Etyek első osztályú területén található. A birtok területe 3,6 ha."

Gellérthegyi&Bock Pincészet

Györköny

"A családi pincészet több évtizede ápolja és gondozza a szőlőterületeit. Bortermelést 2009-től folytatunk kékszőlő fajtákból (Kékfrankos, Portugieser, Zweigelt), de kisebb területen fehér szőlőt (Fehér saszla Chasselas blanc, Cserszegi fűszeres, Bianka, Rizlingszilváni) is termesztünk, összesen megközelítőleg 1 ha területen."

Déberling Pince

Pátyi Pincehegy

"A szőlőbirtok Zsámbékon a romtemplom felett a nyakashegyen található 0,5 hektáron. Az itt termelt és feldolgozott szőlő kerül a pátyi pincébe, ahol fél reduktív és hagyományos eljárással készülnek a borok. A családban hagyományosan apáról-fiúra, száll ez a munkás, de nagyon szép feladat. Fő fajták: Cserszegi fűszeres, Rizlingszilváni, Pölöskei muskotály, Zenit, Cabernet sauvignon és franc, Kékfrankos és Syrah."

Csúzi Családi Pincészet

Monor

Jelenleg szüleimmel, feleségemmel és négy gyermekünkkel végezzük pincészetünk feladatait és várjuk családias vendéglátással a hozzánk betérőket. Az általunk kínált pince- és agroturisztikai programjaink során a kézműves borainkból, pálinkáinkból és almatermékeinkből adunk kóstolókat.

Berger Gábor

Császártöltés

"Berger Gábor vagyok. A Sóos István Élelmiszeripari szakközép iskolában végeztem,mint borász, melyet a Kecskeméti Főiskola, kertészeti szakán fojtattam tanulmányaimat. 2003-ban végeztem és ez után tértem haza családi borászatunkhoz, melyet képviselek."

Schumacher Viktor

Nemesnádudvar

"A családi ültetvények folyamatos bővítésével jutottam el a jelenleg 5 hektáros területig, melyen főként Kékfrankos, Merlot, Cserszegi fűszeres és Chardonnay szőlő terem. Elsősorban ezekből a fajtákból készítem boraimat."

TOTTI PINCE

Nemesnádudvar

"Pincém akár negyven fő fogadására is alkalmas, amihez negyvenhét méter lyukpince rendszer is tartozik."

GáBORok Háza

Pátyi Pincehegy

"A borászkodás szőlőtermesztéssel is kiegészült, ami a kihívás mellett sok fáradságot és rengeteg örömöt hordoz magában. A részint balatoni szőlő termesztés mellett elkötelezett vagyok a helyi szőlőkultúra hagyományainak újraélesztésében."

Döme Pince

Pátyi Pincehegy

„Mikor az első csillag feljön kulcsra zárjuk a pince ajtaját….Bölcsek leszünk, mint a bor, melyet ittunk s vállvonogatva beszélünk az utókor ítéletéről… szeretni kell az életet, s nem kell törődni a világ ítéletével. Minden más hiúság” Márai Sándor

Bednár Családi Pince

Pátyi Pincehegy

A Bednár Polgár Pince tervei között szerepel a szőlőtelepítés fontosságának elismertetése Pátyon, a pátyi borok népszerűsítése és a borturizmus elindítása az egyedülálló, különleges Pátyi Pincefaluban.

Árpád Pince

Noszvaj

"Az egri borvidéken 1986 óta működő családi pince Noszvaj Árpád hegy (Nagy -Imány) alsó pincesoron. Saját szőlőt termelünk és ebből hagyományosan kézműves borokat készítünk. Szőlőfajtáink: Leányka, Királyleányka, Chardonnay, Ottonel muskotály , Cserszegi fűszeres , Kékfrankos, Kékoportó, Cabernet sauvignon, Pinot noir, Blauburger."

KétSzabó Pince és Fogadó

Monor

"A névadó két Szabó 2004-ben vásárolta meg a Strázsahegy legnagyobb egybefüggő, 2 hektáros birtokát, melyen két, XIX. századi pince és présház, valamint régi magyar szőlőfajták tőkéi őrzik a múlt hagyományait, értékeit, ízeit."

Dr. Tóth Mihály

Bölcske

"Csak olyan bor kerülhet betárolásra, amelyet a szakember és a laikus is alkalmasnak tart arra, hogy növelje a borbarátok táborát, amelyik méltó partnere az egyszerű egytálételeknek, nemkülönben a legrafináltabb ételsoroknak, de megállja a helyét a disznótoros maradékok mellé fogyasztva is."

Kónya Attila

Noszvaj

"Igényes környezetben, jó minőségű borokat és hangulatos programokat talál nálunk, aki megtisztel a látogatásával. Bekapcsolódunk, és aktívan részt veszünk a Noszvaj idegenforgalmi életébe. Azokon a napokon amikor rendezvények vannak a településünkön mindig nyitva tartjuk a pincét."

Hepp Borház

Hajós

"Fennmaradtak a családi hagyományok, Hepp János ápolta a hajósi borkultúrát. Egy véletlennek köszönhetően azonban úgy alakult, hogy többé már nemcsak kikapcsolódás, hanem hivatás és mesterség is lett borászkodásból. Feleségével csinosították, átalakították az épületet, majd alkalmassá tették vendégek fogadására is. "

Anna borház

Hajós

A Hajós- Bajai Borvidéken, Baja és Kalocsa között félúton található Érsekhalma, egy szép kis falu, ahol élünk és gazdálkodunk. Három felnőtt lányunk van, Eszter, Judit és Anna. A kezdetektől, 1992 óta családi pincészetként működünk, de 2009 óta Anna hivatalosan is a pincészet munkatársa.

Hanák Pincék

Bölcske

Hagyományos családi pincészetünk 1998-ban alapító tagja volt a Nyitott Pincék Szövetségnek. A pincészet azóta is aktív szereplője a borturizmusnak és jeles képviselője a Tolnai Borvidék borainak.

Tomolik Kertészeti és Pincészeti Kft.

Bölcske

Kiemelt figyelmet fordítunk a klasszikus Siller borok készítésére, melynek ékes bizonyítéka éveken keresztül a szakmai zsűri az ország legjobb siller borának minősítette.

Szemerey Pince

Császártöltés

"Pincénk 10 fő számára kínál kényelmes ülőhelyet, de jó idő esetén a pince előtti fedett hely biztosítja további 15 fő kényelmét. Igény szerint a pincénél étkezési lehetőséget biztosítunk {Bográcsos ételek, Tárcsán sült, Kemencében sült ételek…) "

Czeglédi György

Monor

"Hegybíróként törekszem, hogy segítsem a monori szőlő és bortermelők szakmai tevékenységét, munkáját. "

Schön Pince

Hajós

"Boraink minőségét Hajós és őseink hagyománya, valamint a fiatalos lendület házasítása garantálja. Hajós az a hely, amit őseink a török pusztítások után újra felépítettek, és ahol kitartó munkájukkal hagyományt teremtettek. Egy olyan hagyományt, amely apáról fiúra száll, amióta az első lakók betették a lábukat erre a földre az 1700-as évek elején."

Lukácsy Pince

Monor

"Családunkban hosszú múltra tekint vissza a szõlészet, borászat. Az elődök már a 19. században jelentős földbirtokon gazdálkodtak. Borainkat kizárólag saját termelésű szőlőből készítjük."

Szabó Balázs Pincéje

Noszvaj

"Minden évben törekszem, hogy egy-két újfajta bor legyen a hordókban,a hagyományos tájjellegű fajták megtartása mellett. Ezen a vidéken jellemző fajta a kékfrankos,amiből ugyanúgy lehet egy üde rozét nyerni,mint testes vöröset. Házasítással pedig különleges vörösborok születhetnek. Azt mondják,az egri borvidék egyik legjobbjai közé a noszvaji leánykák tartoznak"

PBT-Ritecz Pince

Pátyi Pincehegy

A Pátyi Borért Társaság a Páty melletti Mézeshegy és a Nagyhegy hétvégi házas területein megmaradt szórvány szőlőket műveli. Borait a Pátyi Pincehegy lábánál, a Torbágyi úton levő, majd 200 éves, római boltos kőpincében neveli. Célunk a pátyi szőlőművelés és borkészítés fenntartása. Büszkék vagyunk, hogy mára nemcsak követőink vannak, de közülük már új szőlőt is telepítettek.

Pittenauer Zoltán

Császártöltés

A család már generációk óta foglalkozik borkészítéssel, ahol most a legifjabbra -aki egyben a település legfiatalabb borásza- került sor. Pittenauer Zoltán 2013-ban szerezte meg szakképesítését, azóta boraival komoly eredményeket ért el.

Turul Fogadó Kft.

Bölcske

"Fogadónk 50fö részére biztosít szállást, ellátást,2-3-4 ágyas, fürdőszobás elhelyezési lehetőséggel Éttermünkben 150 fő-ig rendezvény terem ,étkezési lehetőség."

Nagy József Családi Pincészete

Cserépfalu

"Borászatunk A Nagy József Családi Pincészet cserépfaluban a Bükki borvidéken található. Borászatunkat 2001-ben alapítottuk a Bezerédi háromsoros pincesoron, 2 db pince összenyitásával és egy új présház építésével."

Kerbor Kft.

Monor

"Borestjeink, gasztronómiai eseményeink során a felkínált borok mellé helyben, biogazdálkodásban termelt alapanyagokból készített ételsorokat szolgálunk fel. Ridegtartásban nevelt szürkemarha, mangalica, kapirgálós tyúk… nálunk ez a természetes! Felejthetetlen borestek, kiváló ételek, határtalan hangulat!"

Hollósy Pince

Nemesnádudvar

"A borkészítés mesterségét nagyapámtól és édesapámtól lestem el, már 5 évesen szorgosan segédkeztem a szőlőben. A préselésből is kivettem a részem, kis széken állva, hogy felérjem a prést."

Terbe Pince

Hajós

"Már kis gyermekként is gyakran mentünk a hobbi szőlőkbe, ami nekünk, kicsiknek jó volt, mert együtt volt a család. A pincei munkálatokat ugyan már annak idején is előnyben részesítettük, mivel ott nem tűzött a nap és betévedt néha egy-egy látogató és sikerült néhány liter bort eladni. Vendégek fogadásával már régóta foglalkozunk. "

Knehr Pince

Hajós

"A Hajósi úton található barátságos pincénkben egyszerre van jelen hagyományokból táplálkozó szakértelem és a fiatalos lendület. Ötvözzük a nagyszülőktől és szülőktől eltanult módszereket és a modern borkészítési technikát. Mindehhez társul a messze földön híres hajósi sváb vendégszeretet."

KultPince

Monor

"A KultPince a Monori Pincefalu jelenleg legnagyobb befogadóképességű pincéje, rendezvényhelyszíne. A 3000 négyzetméteres területen az 80 fő befogadóképességű pince és a 90 fős zárt, fűthető fröccsterasz mellett 50 fős rendezvényteremmel, konyhával és kiszolgáló helyiségekkel rendelkező fogadóépület, valamint saját parkoló található."

Megyeri-Hanti Pince

Monor

"7 évig készítettük saját borainkat magunknak, és barátainknak, és most úgy döntöttünk sok verseny, és sok bemutató után, hogy 2013-as szüretet már a nagyközönségnek is megmutatjuk, ezért létrehoztuk a Megyeri-Hanti Borászati Kft-t reménykedve, hogy jól döntöttünk és egyre több Borbarátnak meg tudjuk mutatni kézműves borainkat."

Szabó Elemér

Noszvaj

"A Szabó családi Szőlőbirtok és Borászat tagjaiként immár 20 éve foglalkozunk – élethivatásként – szőlőtermesztéssel. A megtermelt szőlő egy részéből készítjük hagyományos eljárással kézműves borainkat, amelyek részben őshonos fajtákból, részben világfajtákból készülnek."

Sarok Pince

Györköny

"Pincészetünk a Tolna megyei Györköny Pincefaluban található Szekszárdtól 30 km-re. A földterület ahol 1999-ben kezdtük a telepítést valamikor a Széchenyiek birtoka volt. Az ő örökségüket visszük tovább, hiszen ők is szőlőt műveltek ezen a részen."

Nagy Gábor

Cserépfalu

"A településen közel 400 db riolittufába ásott pince található. A legtöbb pince terméskőből rakott présházzal is rendelkezik. A faluba hét pince sor található ami szinte körbe veszi az egész Cserépfalut."

Rittgasszer Pincészet

Nemesnádudvar

"A szőlőt saját ültetvényeimen termelem, amelyek az Öreg Szőlők dűlőben 2 ha-on terül el. 2010-ben elvégeztem egy borászati iskolát, így a borok készítéséhez megfelelő szaktudással rendelkezem. A boraimat hagyományos és reduktív erjesztéssel készítem a mai igényeknek megfelelően. "

Dósa és Fia Pince

Cserépfalu

"A szőlő feldolgozást, borkészítést, tárolást a feleségem családjától örökölt pincében végezzük. Ezt a pincét 2007-ben a duplájára bővítettem, ami így már kb.30 m hosszú és ebben a télen, nyáron 10-12 C fok közötti hőmérsékletű pincében próbálunk kézműves borokat készíteni saját magunk és a bort szerető emberek részére."

Keresztes Pál

Bölcske

"A családi hagyományok szerint saját termelésű szőlőből,nagy alázattal a hagyományok megtartásával,a mai technológia , szakismeretek segítségével készítjük borainkat. A magyar hagyományokat szolgálva 1982-óta pálinka főzdét üzemeltetünk."

Bodor borház

Monor

"A Gödöllői-dombság lejtőin lévő szőlőskert kitűnő fekvésével, egyedi mikroklímájával ízletessé termeli az itt termelt szőlőt. A vendégváró monori pincék között mi is várjuk a kikapcsolódni vágyó, minőségi bort kedvelő borbarátokat, turistákat."

Jelentkezz be!

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Ha egy pincefalu 3 Fogadóját meglátogatod, akkor strázsamesteri rangot érhetsz el!A regisztrált kalandorok száma: 49
A regisztrált kártyák száma: 714