Monor

Monor közel 18 ezer lakosú Pest megyei város, járési központ. A 4-s főút mellett, a Liszt Ferenc repülőtértől 20 km távolságra található. A kiváló közlekedés lehetőséget ad arra, hogy az itt élők élvezzék a közeli világváros minden szolgáltatását, kínálatát, ugyanakkor otthonaikban csendes, nyugodt környezetben pihenhessenek.
A monori szőlőtelepítések 1446-tól az egri Káptalan birtokcseréjétől feltételezhetők, ugyanis 1446-tól Eger város katolikus egyháztanácsa lett Monor földbirtokosa. Az első írásos dokumentum a pincefalu létezéséről az 1770-es évekből származik.
Jelenleg közel 1000 présház található a Strázsa-hegyen található pincefaluban, amely Városunk egyik fontos rekreációs területe. Az itt rendezett borünnepeken, fesztiválokon és a csendes hétköznapokon mind a helyiek, mind az idelátogató turisták jól érzik magukat. A hobbi borászok és a Vendégváró Pincészetek igazi családias, vidékies környezetben örömmel fogadják a vendégeket és kóstoltatják boraikat, ételeiket. A vendégszeretet mellett élményt nyújtó látnivalókkal is rendelkezünk, maga a pincefalu, utcáival, építészeti értékeivel, az Ezer Pince Szőlészeti és Borászati tanösvénnyel tartalmas kikapcsolódást kínál a hozzánk látogató vendégek számára.

INFORMÁCIÓ

Kugel György 2200 Monor Mátyás kir u. 11. kugel.gyorgy@gmail.com +36309341000

 

 

Fotógaléria

Jelentkezz be!

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Ha egy pincefalu 3 Fogadóját meglátogatod, akkor strázsamesteri rangot érhetsz el!A regisztrált kalandorok száma: 48
A regisztrált kártyák száma: 714